Siirry pääsisältöön

Muutin Espanjaan

Ensin pyydän anteeksi, että uusia tekstejä ei ole tullut vähään aikaan, koska muutin talveksi Espanjaan, Aurinkorannikolle Fuengirolaan. Lähdin 4.11, Finnairin aamulennolla AY1671 Malagaan, ja asuin ensimmäisen kuukauden keskustassa, "Bussikatu" Ramon y Cajalin varrella, mutta kuukauden vaihteessa muutin lähemmäksi rantaa, Carvajaliin. Bussilla ja junalla on tullut kuljettua melko paljon. Bussilinjasto on lievästi kummallinen, sillä monet linjat ovat "kaksoslinjoja, jotka kulkevat tunnin välein täysin samaa reittiä, ja näitä ovat esim. 2 ja 3, ja 1 ja 5. Näistä tulee pian uutta tekstiä.- Junat ovat osa Malagan Cercanias-linjaa C1, joka kulkee Fuengirolan ja Malagan Centro Alamedan välillä. Pahoittelut vielä inaktiivisuudesta ja lyhyehköstä tekstistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matkustetut linjat: 55 Rautatientori-Koskela

En ole pitkään aikaan kirjoittanut tänne blogiin, mutta nyt on aikaa kirjoittaa, niin yritän nyt kirjoittaa tänne ainakin kerran viikossa. 55 kulkee Rautatientorilta laiturista 6 Koskelaan, ja on yksi eniten käyttämistäni linjoista. Linjalla on värikäs historia, ja linjavariaatioita on myös ollut paljon. Vuoteen 2011 asti linja kulki Marian sairaalalta Koskelaan, variaatio 55K kulki Kumpulanmäen kautta ajaen kampuksen ohi, 55A ajoi Hietaniemeen asti ja 55AK oli yhdistelmä molempia. Linja kulki myös Hämeentietä koko matkan Rautatientorille asti. 2011 linja siirtyi kulkemaan reittiä Rautatientori-Kalasatama-Koskela, ja 55K kulki edelleen Kumpulanmäen kautta. 55K lopetti kulkemisen noin 2014 (tarkkaa tietoa en löytänyt) ja vuonna 2018 linja 55 siirtyi kulkemaan Arabianrannan kautta. Sähköbussit ovat kulkeneet linjalla vuodesta 2016, ja täysin sähköbusseilla linja siirtyy ajettavaksi tammikuussa 2021. Linjaa on liikennöinyt esimerkiksi Helsingin Bussiliikenne, Nobina, Transdev ja tällä

Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa! Olen Jimppu, 12-vuotias joukkoliikenneharrastaja Helsingistä, ja tämä on Nenä menosuuntaan - Jimpun joukkoliikenneblogi. Tässä blogissa on tekemiäni joukkoliikennekirjoituksia, esimerkiksi Ajetut linjat-sarja, jossa kirjoitan linjoista, joilla olen matkustanut. Ison osan bussi-infosta saan Joukkoliikennefoorumista, jota käytän nimimerkillä bussikuski179. Minkäänlaista aikataulua ei blogissani ole, vaan tekstejä tulee silloin, kun olen saanut uuden tekstin kirjoitettua. Iso osa teksteistäni on bussiaiheisia, koska matkustan enimmäkseen busseilla, tosin usein myös junilla. Ratikoista ja metroistakin tulee kirjoituksia silloin tällöin, mutta harvemmin. Esikuvani joukkoliikenneharrastuksessa ovat Geoff Marshall, brittiläinen joukkoliikenneharrastaja\tubettaja, DoubleDeckerAnton, brittiläinen bussikuski\joukkoliikennevloggaaja, Ladies Who Bus, brittiläiset bussiharrastajat\joukkoliikenneharrastajat, sekä Rattiriemua, helsinkiläinen bussikuski\joukkoliikennebloggaaja.
Ajetut linjat - 617 Hakaniemi - Lentoasema Ensimmäinen linja, josta tein muistiinpanoja, oli Lentokentän pika\ruuhkalinja 617. Sen ajoin, tietenkin perjantaina, 22.3, päivän viimeisellä lähdöllä, 17:00 Hakaniemeen. Autona oli HelB 1523, Scania OmniExpress 320LE teli. Hyvä auto, mutta kovat penkit. Uudempi Suburban-malli on hieman parempi. Reitti oli melko suora, eli bussi ajoi reittiä Lentoasema-Aviapolis-Vantaanportti-Veromies-Tuusulanväylä-Mäkelänkatu-Hämeentie-Hakaniemenranta-Hakaniemen torikatu. Reitti pitäisi ajaa joskus toiseenkin suuntaan, koska bussin lähtöpysäkki Hakaniemessä on H2501, Leikkiluolan oven edessä, joka siis osoittaa Sörnäisten rantatielle. 617 on hyvä vaihtoehto lentokenttämatkustajille, jotka haluavat matkustaa HSL-bussilla, mutta eivät halua käyttää hidasta 615-linjaa. Tällaisia "pikalinjoja" saisi olla enemmänkin, koska linjat 75 ja 617 ovat hyviä vaihtoehtoja hitaille linjoille 74 ja 615.